top of page

Optimaal genieten van Frankrijk

Corrèze

De Corrèze ligt aan de voet van het Central Massif, d.w.z dat u binnen zeer afzienbare tijd op hoogtes van 1500 meter kunt verkeren en dus kunt genieten van het land van de groene valleien en bergen, zoals de Monedières. In het departement correze liggen maar liefst 6 van Frankrijks 100 mooiste dorpen. Treignac, Segur le Chateau, Saint Robert, Collonges la Rouge, Turenne en Curemonte.

Op 1,5 uur rijden in zuid-oostelijke richting, ligt de Mont D'or, een gezellig skigebied. Zo kunt u heel gemakkelijk van uw vakantie genieten in een rustig gelegen kasteel en overdag een paar uurtjes gaan skiëen genieten van de lange witte pistes en natuurlijk van de gezellige ski-sfeer.

Omgeving Corrèze

Winkelen

Zowel Brive (zuidelijk langs de A20) als Limoges (noordelijk langs de A20) zijn heerlijke steden om lekker te winkelen (o.a. galeries LaFayette). Beiden op plm. 55km vanaf La Fragne. Limoges is wereldwijd bekend vanwege haar porselein. Er zijn tal van porselein musea en winkeltjes. En voor wie bijtijds uit de veren gaat, behoort zelfs Bordeaux of een ritje door de wijnstreek (Saint Emilion) tot de mogelijkheden.

Markten

Objat: zondgochtend

Pompadour: woensdagochtend, 1x per 2 weken

Tevens Montignac, Sarlat en Lubersac

Saint Yrieix la Perche: vrijdagochtend, 4e grootste veemarkt van Frankrijk

Brive centrum: zaterdag, (' s middags geen voedingsmiddelen)

Sarlat: zaterdag, 08.30 - 18.00

Tevens in de ochtend: Perigeux centrum (rond de kathedraal), Thivers/Sarlat.

Middeleeuwse stadjes o.a.

Ségur le Chateau: alsof je zo de middeleeuwen instapt! Nog geen 5 km vanaf Chateau la Fragne.

Colonge la Rouge: een piepklein stadje helemaal gemaakt van rode bakstenen. Een bezoek waard!

Saint Robert: pittoresk, en een romaanse kerk.

Turenne: op de heuvel, met een kasteel en middeleeuws dorpje

Deze stadjes behoren allen tot de mooiste stadjes van Frankrijk.

Winkelen
Actieve vakantie Frankrijk
Actieve vakantie Frankrijk
Actieve vakantie Frankrijk
Actieve vakantie Frankrijk
Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

 

Dierentuinen

Dierentuin Parc Reynou; een prive dierentuin waar de dieren volop de ruimte hebben. Een lust voor het oog en een stevige wandeling om alles te zien. Parc Reynou ligt aan de rand van Limoges.

parczooreynou.com

La Fôret des Singes

Het apenbos! Een wandeling door dit park/bos wekt de nodige lachwekkende taferelen op. De slinger apen doen hun naam eer aan en slingeren van hot naar her in de vrije natuur. Ze spelen en ravotten en u loopt er gewoon tussendoor! Dit park bevindt zich vlakbij Rocamadour. Een prachtig stadje welke tegen een berg helling is aangebouwd.

Pompadour

Een stadje op nog geen 5km van Lubersac vandaan. In dit stadje zijn de Anglo Arabische stoeterijengevestigd. Het Hippisch centrum van Frankrijk! Midden in het dorp ligt een grote renbaan voor de paardenrennen en eens per jaar speelt hier zich een waar Ascot evenement af waar de kasteelvrouw Trudy haar handgemaakte hoeden presenteert. En last but not least, in Pompadour staat het kasteel van Madame de Pompadour, de welbekende dame uit de historie.

Elk jaar wordt er op 14 juli een waanzinnig spetterend vuurwerk verzorgt. Dit gebeurt uiteraard s'avondslaat en het kasteel van madame de Pompadour is het decor. Een evenement om niet te missen!

Dit dorpje staat bekend om het prachtige Chateau de Bonneval welke dateert uit 930. Het interieur komt uit de Louis XIII tijd en is weelderig en prachtiggeconserveerd!

Dit kasteel is te bezoeken en ligt aan de route van Richard Leeuwenhart, de kruisridder. Richard Leeuwenhart was in de 12de eeuw koning van Engeland en hertog van een deel van zuidwest Frankrijk. Hij was verwikkeld in een strijd met de Franse koning Filips August. Richard Leeuwenhart stierftijdens een gevecht in 1199 vlakbij Châlus. De getuigen van deze onrustige periodes zijn de stilzwijgende kastelen. Langs deze indrukwekkende bouwwerken is tegenwoordig een route uitgezet; de route van Richard Leeuwenhart.

Golfbaan Frankrijk
Golfbaan Frankrijk
Golfbaan Frankrijk
Golfbaan Frankrijk

Golfbanen in Limousin

Golfbanen
Sport

Sportieve activiteiten

Fietsen:

Het landschap is soms meer dan alleen glooiend! Een uitdaging voor iedereen met een hybride fiets of voor de echte sportievelingen met een racefiets of mountainbike. Er zijn speciale mountainbikeparkoersen te vinden op internet of bij de Franse VVV. Ook met een e-bike zijn de klimmetjes natuurlijk te bedwingen.

 

Water:

Raften (t/m mei), kanoën en waterskiën

 

Forel vissen

Michel Winthrop is dé man om u in te wijden in het vangen van wilde forel in snel stromende riviertjes in de Limousin. Deze fervente visspecialist beoefent deze sport al reeds 30 jaar en weet alle goede plekken te vinden. Hij heeft er zelfs boeken over geschreven. Een halve dag of een hele dag op pad met deze enthousiasteling laat een onvergetelijke indruk achter. (afhankelijk van periode) 

Paardrijden

In een dorpje genaamd St Martin et Sepert staat een manege en de eigenaresse neemt u graag mee op een stoere buitenrit door het typische Franse landschap. Wanneer u nog niet zo ervaren bent, kunt u ook gewoon eens een proefles nemen in de manege.

Karten

Net buiten het dorp Lubersac ligt de kartbaan van meneer Alain Prost een voormalig formule 1 coureur. Even lekker racen met het verstand op nul! Bij dezelfde meneer kan men paintballen in het bos achter de kartbaan. (Dit alleen op reservering en met groepen)

Parachute springen

Vanaf maart bent u van harte welkom om in de buurt provincie Dordogne eens een flinke frisse neus te halen met een prarachute op de rug!

Ballonvaren

In Montgolfière staat een enthousiast team voor u klaar om op te stijgen met een hete luchtballon. De manier om de Corrèze van haar mooiste katen te ontdekken!

De vleugels van de Limousin

Wat dacht u van een vlucht in een bijna antiek vliegtuigje? De mannen van Les Ailes Limousin weten wat ze doen en vliegen u veilig rond.

Al met al ide Corrèze beslist uw bezoek waard. Een rustige streek met opkomend toerisme. Ook pittoreske stadjes en kastelen zijn in de nabije omgeving te vinden.

Het kasteel

Bruiloften

Prijs opvragen

bottom of page