top of page

Trouwen in een romantisch kasteel

kan ook voor een kleiner budget!

Sinds 5 jaar hebben wij het ALL INCLUSIVE BRUIDS ARRANGEMENT XL met veel plezier en succes mogen verzorgen voor onze bruidsparen. Zoals de naam al zegt, zit alles er op en eraan in dit programma en hoeft het bruidspaar alleen nog maar te komen. Dit programma is helaas niet voor de bruidsparen met een kleiner budget geschikt en daardoor wordt de droom om in het buitenland te trouwen vaak niet haalbaar. Daar hebben wij goed over nagedacht: Het ALL INCLUSIVE BRUIDS ARRANGEMENT L. 

Trouwen doe je hopelijk maar één keer in je leven! Vandaar dat wij naast de beschrijving van ons uitgebreide en succes verzekerde Bruiloftsarrangement, ook graag even de tijd willen nemen om ons voor te stellen, uit te leggen hoe wij werken en over proberen te brengen hoe wij met jullie bruiloft om zouden gaan als jullie ons zouden kiezen. Het is een lang verhaal, maar hoe meer je van ons weet hoe beter! Ga er lekker voor zitten en "beleef" je bruiloft!
 
Een bruiloft op het kasteel duurt vaak 3 dagen (2 nachten) en het hele kasteel staat ter beschikking van het bruidspaar en haar gasten. Voor eventjes een eigen kasteel! Tijdens jullie verblijf wordt de huwelijks-ceremonie nog eens romantisch overgedaan met onze eigen “Kasteel-Babs” op een romantische plek  in de tuin. 's Avonds een heerlijk diner en aansluitend een swingende onvergetelijke avond onder de indrukwekkende sterrenhemel! Chateau La Fragne heeft het All Inclusive Bruilofts Arrangement  ontworpen met en voor de bruidsparen die een waanzinnige trouwerij willen met alles erop en eraan. 

Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk

Waarom Chateau La Fragne?

‘Trouwen in een kasteel waarin je je thuis voelt, vanaf het eerste moment dat je je voet over de drempel zet.’ Dat gevoel van thuis zijn roept La Fragne op bij onze enthousiaste gasten. Is het de rust en de huiselijkheid, de historie die het huis uitademt en die overal voelbaar is? De belangstelling voor de bewoners uit vervlogen tijd, die het huis liefhadden en er met hart en ziel voor gewerkt hebben? Is het de puurheid van de natuur om ons heen, de vogels, de uilen, de kletsende krekels en het uitzicht op de grazige weiden?

 

Wij ervaren het als een kadootje om hier een tijdsspanne te mogen wonen en werken en vinden het fijn het huis te mogen delen met gasten, die de sfeer net zo beleven en waarderen zoals wij dat doen.

 

Toekomstige bruidsparen moedigen wij dus steeds aan een bezoek aan La Fragne te brengen voor zij een definitieve keuze maken. Om de sfeer te proeven en te beleven en te ervaren –als bij een eerste date- of er een klik is tussen bruidspaar en ons: Vicky en Claudia, het La Fragne bruidsteam.

 

Het contact tussen ons en het bruidspaar in de aanloop naar de bruiloft is intens. Het gevoel moet helemaal goed zijn en het bruidspaar moet voor de volle 100% vertrouwen in ons hebben. Wij zijn immers verantwoordelijk voor het verzorgen, invullen en uitwerken van de mooiste en belangrijkste dagen in het leven van het bruidspaar. En met die verantwoordelijkheid gaan wij niet licht om!

Waarom
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk
Trouwen in Frankrijk

De Trouwceremonie

Via een uitgebreide vragenlijst die het bruidspaar invult, stelt de (onofficiele) Babs van La Fragne zich op de hoogte van datgene wat het bruidspaar belangrijk vindt om in de ceremonie te verwerken: De eerste kennismaking, dierbare of komische momenten samen, het aanzoek etc. Uit die gegevens wordt ‘het Praatje’ gecomponeerd, met wat humor waar het kan en ernst waar het past. Onze eigen Babs en lid van de familie, weet van elke ceremonie iets speciaals te maken.

De ceremonie kan plaats vinden op de in bruidssfeer gekleedde vuurplaats, onder de 2 enorme Tilia’s. Lindebomen, symbool staand voor bescherming en verbondenheid en die vaak werden geplant op een bijzondere dag. Deze vuurplaats is een van de plekjes in het park. Afhankelijk van de grootte van het bruidsgezeldschap beslissen wij samen met het bruidspaar waar de ceremonie voltrokken gaat worden.

Trouwceremonie
Trouwen in een kasteel
Trouwen in een kasteel
Trouwen in een kasteel
Prijs kwaliteit

Prijs kwaliteit verhouding

Wij hebben ons eigenlijk nooit vergeleken met andere Chateaux “in de buurt” of   in de rest van Frankrijk. Er is ook geen vergelijk mogelijk! Ieder Chateau heeft zijn  eigen  charme  maar ook beperkingen in de beschikbare ruimtes, die de uitvoering van een trouwerij tot een ware uitdaging maken.

Door creatief gebruik te maken van de diverse lokaties op het domein, proberen wij onze bruidsparen en  hun gasten optimaal te laten genieten.

Zo kunnen wij het  chateau terras met de grote plataan voor het aankomstdiner gebruiken, de sfeervol gedecoreerde Vuurplaats in de tuin voor de trouwceremonie, de prachtige lounge ruimte bij het zwembad voor een rustieke brunch, het terras met bar naast het zwembad voor de bruidstaart en de tuinkamer met weide terras voor een spetterend avondfeest. Ook als het weer even niet mee zit, kunnen alle onderdelen ongestoord doorgaan in een overdekte lokatie, een sfeervol omgebouwd koetshuis waar combinaties van prachtige stenen muren, houten muren en quartz beton in het Circular Design passen. 

 

Onze service is erg uitgebreid. Op het serviceteam wordt nooit bezuinigd en wij omringen onze gasten met zorg en aandacht; wanneer een van de gasten het koud heeft, zorgt het team voor een warme sjaal!

Aan de presentatie van de zorgvuldig bereidde maaltijden wordt veel aandacht besteed en dat is altijd weer een van de succesnummers! Alle afspraken worden nageleefd en het La Fragne bruidsteam probeert daarbij het bruidspaar steeds weer te verrassen met onverwachte details.  Het intensieve contact  over en weer heeft ons veel geleerd over jullie voorkeuren en voorliefdes! Dit is de manier waarop wij willen werken en daar houden wij ons ook aan vast. Wij doen geen concessies  in service en wij hopen en vertrouwen dat dit  jullie aanspreekt. 

Trouwlokatie Frankrijk
Trouwlokatie Frankrijk
Trouwlokatie Frankrijk

Al meer dan 20 jaar ervaring

Na jaren van bruiloften organiseren, en mee blijven denken met onze bruidsparen, hebben wij voor de bruiloften een uniek concept ontwikkeld. In ons oude concept, hebben wij ons altijd gefocust op de service die wij zelf konden leveren. Het Chateau, het eten en drinken, de aankleding enzovoorts. Maar er bleven altijd een aantal items “hangen”: De kapper voor de bruid en de bruidsmoeders, de bruidsmake up, het bruidsboeket, muzikale begeleiding tijdens het “trap moment” en de ceremonie, het trouwboekje en muziek tijdens de bruiloftsavond. Uiteraard werden deze punten wel opgepakt door ons, maar het waren extra kosten, externe kosten voor ons, en voor het bruidspaar.

Ons All Inclusive Bruilofts Arrangement, voorziet in al deze kosten. Zelfs het slecht-weer scenario is inclusief zodat geen enkele bruilofpaar  er meer over in hoeft te zitten of een BBQ wel of niet door kan gaan! Dit geeft vooral heel veel rust. Wij zijn tevens jullie weddingplanner en ceremoniemeester. Het enige wat de bruidegom nog moet is doen is zijn bruid vragen en ons bellen!!!! Of andersom natuurlijk!
 
De keuze van onze externe services, zoals de kapper, de visagist enzovoorts, is niet over een nacht ijs gegaan. Wij werken inmiddels al jaren samen met allemaal enthousiaste mensen met een waanzinnig talent! Creatieve mensen die we graag om ons heen hebben en die wij het bruidspaar met een gerust hart toevertrouwen. 

All inclusive
Chmabre d'hotes
Programma

Bruiloft programma 'All inclusive XL'

Aankomstdag
Aangezien het ontvangst op Chateau la Fragne rond de klok van 15.00 uur gepland staat, is het gewenst om rond 7.30 uur de grens van Nederland te passere, of ietsje later als het bruidsgezelschap uiit Belgie komt! Op deze manier zijn jullie om 10.30 u  bij Parijs en dat is ruim voor de middagspits! Parijs is tevens precies op de helft van de reis en na Parijs wordt de weg alleen maar rustiger en landelijker. Het La Fragne Bruidsteam heeft uitgebreide routebeschrijvingen verzorgd en daar, waar de welbekende TomTom het even af laat weten op de Franse campagne, is de routebeschrijving een welkome uitkomst!

15.00 uur
De auto's, of minibusjes, rijden de oprijlaan van Chateau la Fragne op en de sfeer is gelijk gezet! De Franse vlaggen hangen vrolijk te wapperen en aan het einde van de laan wordt het kasteeltje zichtbaar! Wanneer jullie met de auto's om la Fragne heen rijden, staat het team van het chateau klaar om jullie hartelijk welkom te heten. Vervolgens wijzen wij jullie de kamers en wordt er geholpen om alle koffers naar boven te brengen. Tijd voor iedereen om zich op te frissen en misschien wel een verkoelende duik te nemen! Voorafgaand aan het diner worden er aperitief hapjes en drankjes geserveerd op het sfeervolle en bijzondere lounge terras bij het zwembad.

19.00 uur
In de tuinkamer wordt er een 4-gangen menu geserveerd. De sfeer is heerlijk informeel en iedereen voelt zich als op  een feestelijke vakantie! Het team zorgt ervoor dat het niemand aan iets ontbreekt en terwijl het dessert geserveerd wordt begint de sterrenhemel zich te laten zien en geniet iedereen volop. Als jullie uiteindelijk in bed liggen, voelt het of jullie al dagen onderweg zijn, zoveel nieuwe indrukken zijn er opgedaan.

Bruiloftsdag

 

09.00 uur

De geur van de verse croissantjes trekt door het hele huis en de koffie staat al te pruttelen. De vroege vogels onder het gezelschap kunnen vast een croissantje nemen en de gasten die even lekker willen uitrusten van de reisdag van gisteren, kunnen zich nog even  omdraaien in de riante kasteelbedden! De voorbereidingen voor de brunch zijn in volle gang
 

11.00 uur

De kasteelbel wordt geluid! Bij het zwembad voor de lounge bank staat een vrolijke tafel gedekt. De brunch gaat beginnen.  Er is een overvloed aan verse stokbroden, kaas, vleeswaren, croissants, jams, yoghurtjes, müsli e.d., quiches, gerookte zalm en vers gekookte eitjes. Het buffet blijft lekker lang staan dus als er mensen willen zwemmen dan kan dat tussendoor. Een gezellig en ongedwongen moment van heerlijk eten en relaxen.

 

Vandaag is het een bijzondere dag, want jullie gaan, ten overstaande van jullie liefste familieleden en vrienden elkaar wederom het ja-woord geven! Na de brunch kan iedereen zich op zijn of haar manier vermaken in en om het park. Van zwemmen tot jeu de boules, of gewoon lekker zonnen en een boekje lezen.

 

De bruid trekt zich alvast terug om aan haar bruids- toilet te beginnen, uiteraard geassisteerd door haar beste vriendinnen. De kapper en de visagist zijn inmiddels gearriveerd en beginnen met de styling van de bruid!


16.00 uur
Al geruime tijd lopen er feestelijk geklede gasten rond het kasteel en iedereen is een beetje nerveus. De gastvrouw verzoekt iedereen om naar de hal te komen, alwaar de bruidegom met zijn bruidsboeket onder aan de trap staat te wachten. Er draait prachtige muziek door het hele huis en daar komt ze dan! In haar schitterende jurk schrijdt ze statig door het trappenhuis van het kasteel naar beneden! Een adembenemend moment voor iedereen!!!! (wij hebben de zakdoekjes paraat!). Vervolgens, na de nodige foto's uiteraard, nemen we iedereen mee naar de ceremonie plek in het park onder de prachtige grote Lindebomen bomen. Hier staan in cirkelvorm allemaal stoeltjes opgesteld voor de gasten. De bruid en haar vader (of de bruidegom) laten nog even op zich wachten. De muziek, die door het bruidspaar is uitgekozen wordt gestart en terwijl iedereen opstaat en zich omdraait, komt de bruid met haar vader aangewandeld door het prachtige park. 
(De plek van de ceremonie overleggen wij samen met het bruidspaar aangezien dat met het weer en de grootte van de groep samenhangt)


20.00 uur
Vanavond serveren wij een heerlijke BBQ in de courtyard. Deze courtyard heeft een waanzinnige tuinkamer met een prachtig uitzicht en  de ondergaande zon. Prachtig opgedekte tafels maken het geheel af. Dit wordt een avond, met waarschijnlijk enkele hilarische intermezzo's, die iedereen nog lang bij zal blijven!!!  Onze huis DJ Rob kent Chateau La Fragne als geen ander en weet zich altijd weer perfect aan te passen aan de sfeer van de bruiloft. Op deze manier is de avond  succes verzekerd!  Het avond feest "verhuist"naar binnen. Ook deze lokatie sluit aan op de courtyard en bevindt zich in een van de oude koest huizen van het kasteel. Deze lokatie is gerestaureerd in 2018/2019 en onze trots!

Het 4-gangen diner van de aankomstdag en de BBQ van de bruidsdag kunnen uiteraard omgedraaid worden. Net wat het Bruidapaar wilt.


Dag van “Au Revoir”
Ook al gaan jullie vandaag weer naar huis, eerst is het tijd om heerlijk uit te slapen en na te genieten van een paar heerlijke dagen.

10.00 uur
De familiechef heeft een uitgebreid ontbijt klaargemaakt en terwijl de koffie ingeschonken wordt neemt iedereen plaats aan tafel.

12.00 uur
Helaas is er een einde gekomen aan dit sprookjesweekend vol onvergetelijke momenten en heerlijke verzorging tezamen met jullie dierbaarste familieleden en vrienden. De koffers worden weer in de auto's gezet en wij nemen afscheid van jullie en zwaaien jullie uit tot alle auto's uit het zicht verdwenen zijn.

Prijzen  all inclusive XL

*Totaalprijs van dit programma obv  20 volwassenen        € 13.950,-

*Totaalprijs van dit programma obv  30 volwassenen        € 19.950,-

 

Kinderen

*"All Inclusive" prijs per kind onder de 5 jr                           €    65,-

*"All Inclusive" prijs per kind boven 5jr en onder 16 jr         €  150,-Vanaf 16 jaar worden de kinderen berekend als 'volwassenen'

*Voor bruiloften kleiner dan 20 personen, maken wij graag een passende offerte.

*Uiteraard kunnen de tijden van het programma aangepast worden

Dit programma is inclusief:

 

2 overnachtingen voor alle bruiloftsgasten incl bruidspaar, 4 gangen menu, samengesteld door de kasteelchef zie menu hieronder, brunch, champagne 2 p.p., Franse bruidstaart, BBQ, binnenlandse bar op dag 1 tot 23.30 uur en op dag 2 tot 00.30 uur, 1 x mini ontbijt, 1 x ontbijt, bruidsboeket en corsage, trouwboekje, ceremonie verzorgd door de kasteel BABS, volledige muzikale omlijsting in de gewenste sfeer op de bruidsdag incl D.J, kapper voor 3 personen, visagist voor de bruid.

Exclusief bruidsfotografie / videografie, uiteraard kunnen wij jullie hierin adviseren.

Bruidsprogramma L

Voor de bruidsparen die net zo willen genieten van een buitenlandse bruiloft in Frankrijk op een Kasteel maar geen budget hebben voor ons XL programma, hebben wij een L concept ontwikkeld. Neem gerust contact op met Claudia en bespreek samen de mogelijkheden. Onze service en kwaliteit zal altijd top blijven ook al is het budget kleiner.

Samenstelling van de kamers

Wanneer het gewenst is dat er alleen koppels, met of zonder kinderen, op de kamers slapen, dan biedt het chateau ruimte aan 14 volwassenen en hun eventuele kinderen. Mocht er geen bezwaar worden gemaakt om diverse koppels samen op een kamer onder te brengen dan kunnen wij 23 gasten in "Chateau La Fragne" laten overnachten.
De overige gasten brengen wij onder in het dorpje Lubersac in een hotel nog geen 2 km bij ons vandaan of in Pompadour op 7 km.

 

Culinaire verzorging

Petit Dejeuner
Pain: Croissants, pain au chocolat, pain au raisins, baquettes, pain
Charcuterie et fromage: Rauwe ham, gekookte ham, salami, hollandse kaas, komijn
Confiture: Framboos, aardbei, braam
Yoghurtjes, Cornflakes, muesli, cruesli
Melk, jus d’orange, koffie, thee
Gekookte of gebakken eitjes
Vers fruit

BBQ
Salades
Tomaat mozzarella, basilicum en velours de balsamico
Meloen met Serrano ham
Eigentijdse La Fragne aardappel tonijn salade
Roquette salade met geitenkaasjes, nootjes en peer
Viandes et poissons
Rumpsteak, Chippolata’s, Kebab, Hamburgers
Garnalen spiesjes
Broodsoorten, sauzen,  kruiden-en roomboter
Dessert
Een bijzonder lekker individueel chocolade taartje

Vrolijke verrassende Brunch
Grote kaasplanken met Brie en Cantal
Mini wek potjes met Boursin, st Moretz
“Vazen” met gesneden fruit
Franse worsten om zelf te snijden
Rillettes en terrines
Schalen met mini tomaatjes, komkommers

Quiches

Pasta carbonara

2 verschillende koude soepen
Broodsoorten
Verschillende sappen

Bruidstaart
Pièce montée, typisch Franse bruidstaart, of individuele heerlijke gebakjes

 

4-gangen diner
In overleg met Claudia


*De genoemde prijzen zijn geldig t/m 31 december 2022
**Onze bruidsprogramma's zijn vanaf 15 personen (volwassenen) 
***De arrangementsprijzen zijn exclusief toeristen belasting, 1,25 p.p. per nacht

Het kasteel

Bruiloften

Prijs opvragen

bottom of page