top of page

Bienvenue à Château la Fragne

Op Château la Fragne, een oord van rust en gezelligheid  staan de deuren open voor jong en oud! Iedereen is welkom en wordt door de kasteelfamilie warm ontvangen.  Wij zullen er alles aan doen om uw verblijf onvergetelijk te maken. Uiteraard gaan wij er van uit dat u hetzelfde wenst! 

 

Bij uw aankomst, staat het La Fragne team klaar om u te helpen uw koffers naar uw kamer te brengen. Het trappenhuis bevindt zich gelijk in de hal en de vrolijke stijlvolle lopers wijzen u de weg naar boven. De muren van het trappenhuis zijn op een moderne wijze gerestaureerd, maar de kleuren en authentieke beschilderingen van grote roos-achtige Jugendstil-bloemen zijn nog aanwezig. Op de overlopen in de gangen staan grote antieke kasteelbanken. Meters hoge siergordijnen zijn sfeervol opgenomen en accentueren de hoogte van het kasteel.

 

Buiten, op het terras onder de plataan geniet u van een typisch Franse sfeer; of u nu een eenvoudige luch gebruikt, verwend wordt met een borrelgarnituur of geniet van een culinair 3 gangendiner.

Het is een heerlijke plek om te ontspannen. Uniek, mooi en rustgevend!

B&B Franfrijk
B&B Franfrijk
B&B Franfrijk

5 kasteelkamers

Het kasteelhotel beschikt over 5 kamers en valt in Frankrijk onder de categorie Chambres d’Hotes.  Het doel van de familie is geweest om het hele pand zo in te richten dat elke gast zich thuis voelt. Een traditionele kasteelsfeer met een personal touch en aan alle comfort is gedacht! De kamers zijn meer dan riant: 1 ervan beschikt over een bad en 4 over een douche. De en-suite badkamers hebben allen een toilet en sommige wastafels zijn ingebouwd in oude kabinetmeubels die nog in het pand aanwezig waren. De kamers zijn plaatjes om te zien en achter de naam van elke kamer schuilt een verhaal. 

Kamers
Boutique hotel Frankrijk
Bed & breakfast
Boutique hotel Frankrijk
Jachtkamer

Jachtkamer en Salon

De Jachtkamer, een authentieke kasteelkamer -waar de heren zich vroeger na de jacht terugtrokken voor een sterke verhalen en een goede sigaar- staat nu ter beschikking van onze gasten. Om televisie te kijken, andere gasten te ontmoeten of weggedoken in de riante fauteuils een goed boek te lezen. Als het binnen aangenamer is dan buiten, wordt de Salon gebruikt  voor ontbijt en diner.

Boutique hotel Frankrijk
Hotel met zwembad
Kasteel in Frankrijk

Je waant je in een paradijs

Al lounchend bij het zwembad, waan je je in een paradijs! De 15 meter lange loungebank biedt ruimte aan iedereen en de Philippe Starck banken zijn een prachtige combinatie tussen modern en klassiek! Het gedeeltelijke overdekte terras heeft een BBQ waar met speciale gelegenheden ‘de sterren van de bakplaat gekookt worden!, Het zoutwaterzwembad is 12 meter lang. Het water is veel zachter en de geur is veel aangenamer is dan van een chloorbad. Wij hebben geen badmeester en dus zijn de ouders zelf verantwoordelijk voor hun kinderen. Aangezien het zwembad lager ligt dan het Chateau en helemaal omheind is door bomen en hagen, is het vaak een stuk warmer bij het zwembad dan bij het kasteel!

Zwembad
Boutique hotel Frankrijk
Vakantie Frankrijk
Vakantie Frankrijk
Vakantie Frankrijk

Park van La Fragne

Wanneer u om het huis heen rijdt, komt het adembenemende park in het zicht. In Frankrijk noemt men een tuin een park vanwege de grootte, en daar is dan ook niets over gelogen! Het park is aangelegd door de huidige 'kasteelheer' en geïnspireerd door de 'kasteelvrouw'.

Er zijn tal van nisjes, prieeltjes, rozenperken, beelden verscholen in laantjes, een jeu de boules baan en achterin het park, achter een wal van rozen en hagen ligt een prachtig 12 meter lang zwembad, volledig uit de wind en in de zomer tot 21.30 in de zon! Op het terras om het zwembad heen kunt u heerlijk tot rust komen op de 15 meter lange lounge bank of op de banken en stoelen van designer Philippe Starck onder de gigantische sfeervol ingerichte chapiteau.

Het park van La Fragne leent zich tevens perfect voor recepties of workshops.

Park
lekker eten Frankrijk
lekker eten Frankrijk
Vakantie Frankrijk
Keuken

De kasteelkeuken

Voor hotelgasten wordt op diverse avonden een 3 of 4 gangen diner geserveerd op het terras onder de plataan. Voor kinderen onder de 12 jaar wordt een kindermenu gemaakt.  In de maanden juli en augustus adviseren wij onze gasten om de typisch franse dorps BBQ in het pittoreske Segur le Chateau te bezoeken. Slechts 7 km van ons vandaan en een leuke belevenis met live muziek!

Actieve vakantie
Actieve vakantie
Actieve vakantie

Kasteeldieren

Onze kasteeldieren kunnen onmogelijk ontsnappen aan de aandacht van de gasten van het Chateau. Ze maken deel uit van ons kasteelgezin en brengen vaak lachwekkende en lieve situaties met zich mee. Tommy de papagaai met zijn scheepsverleden is hier al 15 jaar.  Onze Hond, Border Collie heet Liefje en doet haar naam eer aan.  In de weides lopen 2  Friezen, een Fjord, een Selle Francais, 2 shetlanders en 2 ezels.  Uitgaande van het natural horsemanship worden de paarden volgens de Parelli methode getraind in de paddock. Onze poezen familie telt 4!

Dieren
Kunst
Kunst in Frankrijk
Kunst in Frankrijk
Kunst in Frankrijk

Kunst

Door het hele kasteel heen hangen werken van kasteelvrouwe Trudy Rijntjes. Haar schilderijen zijn vrolijk, markant, stijlvol en tevens moderne impressies van werken van oude meesters. Haar werken hangen in Australië, Amerika, Engeland, Frankrijk en uiteraard Nederland. Mocht uw oog en hart vallen op een van haar werken, dan kunt u na afloop van uw verblijf het doek aanschaffen en direct meenemen of het door ons naar u laten opsturen.

bottom of page