top of page

Our home is your castle

Beleef La Fragne

Huur het kasteel af voor uw familie of vriendengroep en beleef het zoals het de familie voor ogen staat. Het zal u aan niets ontbreken. Van uitgebreide ontbijten, heerlijke high teas, lunches en picknick’s tot en met  BBQ’s of uitgebreide

6 gangen diners. De grootte van de groep kan liggen tussen 10 en 25 gasten.

 

Aangezien er zowel voor jong als oud van alles en nog wat te beleven valt, van sportief  tot cultureel hoeft u zich geen moment te vervelen. Stelt u zich eens voor: Opa en oma blijven lekker op het kasteel om verwend te worden en te genieten van de prachtige omgeving, enkele ouders gaan een kasteel bezoeken, anderen gaan golven.  De kleinkinderen hebben een afspraak gemaakt om te gaan raften op de Auvezère. 's Avonds, aan het diner is het een drukte van belang omdat iedereen iets anders heeft beleefd. Voor ieder wat wils en toch een beleving met elkaar. Het team van la Fragne staat volledig tot uw beschikking. Een verblijf met 4 sterren en u hoeft alleen maar te genieten!

Corporate

Wanneer u overweegt om uw medewerkers, directie of zelfs uw secretaresses te motiveren, in de watten te leggen of de nieuwe plannen van uw bedrijf te presenteren, dan bent u bij Chateau la Fragne op het juiste kasteeladres! Wanneer u het kasteel in zijn geheel afhuurt, heeft u het rijk voor u alleen. Een perfecte gelegenheid om nieuwe strategieën te bepreken, te brainstormen en aan de andere kant verwend te worden en te kunnen genieten van het prachtige landgoed van 4 hectaren groot.

Het team van La Fragne kan tevens voor een actief, team building programma zorgdragen. Dit kan variëren van raften in het voorseizoen, kanoën, water skiën en para-ponten in de zomer en skiën in de winter. Voor het kampvuur in het park zijn we niet aan een seizoen gebonden!!!!

Corporate
Familie dagen
Bed & breakfast

7 heerlijke familie verwen dagen

Dag 1, aankomst

Wanneer u per vliegtuig komt, dan verwelkomen wij u op de luchthaven van Limoges. De auto's staan klaar en nadat alle koffers geladen zijn, rijden we via het Franse platteland richting het Chateau. Deze rit duurt ongeveer 45 minuten. Wanneer u echter met de auto komt, dan ontmoet u het team van La Fragne bij de entree! Afhankelijk van het tijdstip van aankomst staan er allemaal heerlijke hapjes klaar en schenken wij u een koel glas Franse bubbels! Vandaag is een dag om lekker bij te komen, de koffers uit te pakken, het huis en het park te verkennen en heerlijk te ontspannen. Voor ons is het belangrijk dat u zich helemaal thuis voelt. Vanavond serveren wij u een typische Bourgondische Franse maaltijd. Een warm welkom op de Franse campagne. Flessen wijn staan op tafel en op de houten planken liggen vers gebakken broden om tijdens de maaltijd van te snoepen. Iedereen zit aan een lange tafel en op de achtergrond speelt Jacques Brel de sterren van de Franse hemel!

 

Dag 2

Wanneer u wakker wordt, dringen de geuren van vers gebakken stokbroden en croissantjes het hele huis door. De tafel staat beneden al gedekt en de koffie pruttelt langzaam door. Na het ontbijt geven wij u de opties van de mogelijkheden voor deze dag. U hebt voor 2 verschillende dingen gekozen: Een bezoek aan de markt in Objat en vanwege de mooie zonnige dag, golven. Uit de 9 verschillende golfcourts is er gekozen voor Golf Brive la Gaillarde, ca 45 minuten van het Chateau vandaan, richting het zuiden en prachtig gesitueerd.

Rond de klok van 10.00 uur splitst de groep zich op; 5 heren zijn klaar voor de 18 holes, 2 kinderen willen graag thuis blijven om alles te onderzoeken en waarschijnlijk wat kattekwaad uit te halen en de rest van het gezelschap gaat naar Objat. Een gezellige markt met tal van verse producten uit de regio. De familiechef heeft wat broodjes klaar gemaakt om aan de golfers mee te geven. Tijdens uw afwezigheid, worden de kamers weer in orde gemaakt, de achtergebleven kinderen onder de hoede genomen: er moeten ondermeer ezels en vissen worden gevoerd, hout gesprokkeld voor het kampvuur voor later in de week. Voor de Objat-bezoekers word teen heerlijke luch bereid. De rest van de middag wordt bij het zwembad doorgebracht en wanneer de mannen terug zijn uit Brive, wordt er een aperitief geserveerd en aansluitend een maaltijd, bereid met streekproducten.

 

Dag 3

Vandaag staat er een gezamenlijke activiteit op het programma die zo wel voor oud als voor jong geschikt is! Wij brengen jullie naar Saint Yriex la Perche alwaar jullie met de Velo-rail een fietstocht door het landschap gaan maken. De fietsen, waar 4 personen op plaats kunnen nemen staan op een oude treinrails. Twee personen trappen de pedalen terwijl de andere 2 heerlijk kunnen zitten in een soort van hangmat tussen de fietsen in. Tijdens de rit moeten de originele spoorbomen gesloten worden en dat doen jullie allemaal zelf! Een hilarische ervaring, succes verzekerd. De chef heeft picknickmanden voorbereid en halverwege wordt een stop ingelast om hier van te genieten.

Bij terugkomst op het Chateau is er voldoende tijd om voor het diner een verfrissende duik te nemen in het zwembad waar een aperitief  geserveerd wordt. Het diner vanavond bestaat uit een sortering Mediterane gerechten met tal van pasta's en antipasta's. Met een dessert, vergezeld van een ijskoud glaasje Limoncello, wordt deze sportieve familiedag afgesloten.

 

Dag 4

Vandaag hebben de dames besloten om te gaan winkelen in Tulle en de jongelui gaan kanoën. Voor de dames is een restaurantje geboekt voor de lunch en voor de sportievelingen gaan er tassen met verfrissingen en versnaperingen mee! Gewapend met handdoeken gaat het kano-avontuur beginnen. De rivier heet de Vezère en is een prachtig decor van natuur, stroomversnellingen en plezier! Bij terugkomt op het Chateau is de BBQ al aangestoken en kunt u genieten van een heerlijk avond.

 

Dag 5

Cultureel is vandaag het thema. Een bezoek aan het historische oorlogsdorp Oradour sur Glane. Dit dorpje werd vrijwel vernietigd door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog en ligt er nog precies zo bij als zij het destijds hebben achtergelaten. Een rondwandeling door het dorp, bezoek aan de kerk en een klein museum geven u een realistische weergave van wat er zich toen heeft afgespeeld. Bij aankomst op het Chateau is er een overvloedige high-tea voor u bereid. De rest van de middag wordt er lekker ontspannen. Het diner heeft vanavond een vis-thema!

 

Dag 6

Vandaag kunnen we alle kanten op: Bezichtigen van Pompadour met haar paardenrennen, Rocamadour, Collonge la Rouge; het stadje volledig gemaakt uit rode bakstenen, Limoges met haar porselein- fabrieken of misschien wel Paardrijden! Vanavond serveren wij een originele Franse kaas fondue.

 

Dag 7

Deze dag hebben jullie besloten om lekker op het Chateau te blijven, te ontspannen, koffers te pakken en na te genieten van een heerlijke familieweek vol met afzonderlijke maar ook tal van gezamenlijke indrukken. Wij verwennen jullie vandaag met lekkere tussendoortjes en als afsluiting serveren wij een prachtig 5-gangen diner uiteraard vergezeld van Champagne.

 

Dag 8

Het laatste ontbijt wordt geserveerd en wij zullen uiteraard assisteren om alle koffers naar beneden te brengen en naar de auto’s te brengen. Afhankelijk van uw vlucht, zullen wij tijdig vertrekken om u terug te brengen naar Limoges airport. Wanneer u met de auto bent gekomen, dan geven wij u koeltassen mee met lekkernijen voor onderweg. Het team van La Fragne staat klaar om afscheid van u te nemen en wij hopen van ganser harte dat u een onvergetelijke week bij ons beleefd heeft en zich oprecht heeft thuis gevoeld, want zoals wij dit verhaal begonnen zijn: "Our Castle is your home”.

bottom of page